Składniki: - 2 litry wody - kostka rosołowa - 2 marchewki - 1 pietruszka - mały kawałek selera - zielona część pora - cebula - 1 ząbek czosnku - 1 liść laurowy - 2 ziarenka ziela angielskiego - 4 łyżki koncentratu pomidorowego - 3 łyżki mąki - 4 łyżki śmietany - sól, pieprz - cukier - sok z cytryny - natka pietruszki do dekoracji Dodatkowo: Opakowanie 250 g makaronu np. muszelki, świderki, u mnie kolanka z falbanką. 1. Warzywa umyć i obrać. Marchewki pokroić w plasterki, seler i pietruszkę w małą kostkę. Warzywa włożyć do garnka i zalać wodą. Jak się zagotuje wrzucić kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie. 2. Cebulę i czosnek drobno pokroić, podsmażyć na maśle, dodać do wywaru. 3. Dusić zupę na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. 4. Zaprawić zupę koncentratem, wymieszać. Wyjąć zieloną część pora i liść laurowy. 5. Mąkę rozrobić w małej ilości wody. Zagęścić zupę. 6. Na koniec dodać zahartowaną wcześniej śmietanę. 7. Doprawić zupę do smaku, solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Zupę podawać z makaronem udekorowaną posiekaną natką pietruszki.
opisz jak ugotowac zupe pomidorowa z makaronem od poczatku do samego konca. Wypisz zagrozenia chemiczne i fizyczne.BARDZO PROSZE O POMOC ALE ZEBY NIE BYLO Z INTERNETU PLISSSSSSSSSS
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź