1) Owoce to:pistacje, oliwki, winorośl, figi, cytryny, pomarańcze. Z oliwek robi się oliwę, z winorośli wino, figi się suszy, z resztą te produkty są dostępne w Polsce. 2)Mozarella z pomidorami, oliwą i bazylią Avocado z krewetkami Sałatka grecka z fetą
1.winogrona,cytryny,brzoskwinie,pomarańcze,oliwki,fiigi,oliwki, mandarynki, 2.Świeże warzywa, zioła, owoce, oliwa, a także ryby i owoce morza. daia z dodatkiem miodu, aromatycznych przypraw i bakalii takich jak rodzynki, migdały, orzechy, daktyle i figi. spaghetti z sardelami pasta con alici – czyli makaron z czosnkiem i oliwą. ciasto biszkoptowe z serem ricotta i kandyzowanymi owocami bottarga, czyli suszona ikra, najczęściej tuńczyka Mozarella z pomidorami Avocado z krewetkami Sałatka z owocami kapara ślimaki