http://smaker.pl/szukaj-przepisow.html?search_engine=faworki&gclid=CInwwcrF2roCFYlF3godjVIAdw prosze Cie bardzo :D
Faworki po staropolsku chrust Składniki: 20 dkg maki pszennej, 3-4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, 3 żółtka , pół łyżeczki soli, 1 łyżka spirytusu , płaską łyżeczkę proszku do pieczenia - nie musi być jeśli ciasto będzie długo bite po wyrobieniu około 50 dkg tłuszczu do smażenia /ja smażę na smalcu/, bibuła do osączenia z tłuszczu, 10 dkg cukru pudru do posypania . Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić na jednolitą masę , potem długo wybić wałkiem od ciasta , składać wielokrotnie i znów bić .Ciasto ma mieć gęstość ciasta makaronowego. Ciasto wałkować na grubość około 2 mm. Kroić paski o szerokości około 3 cm i długości około 15 cm .W srodku przecinamy , przekręcamy i lekko układamy na stolnicy. Następnie smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron /na słomkowo/. Wyjmujemy na bibułę żeby osączyć. następnie układamy na półmisek i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.