Zdrowy jadłospis na 3 dni - praca na lekcję zajęć żywieniowych

Poniedziałek:
Śniadanie: Musli z jogurtem, szklanka wody niegazowanej.
2 śniadanie: Bułka z masłem i plastrem szynki, pomidora i sera żółtego, sok.
Obiad: Zupa pomidorowa, Kotlet z indyka 10dag ziemniaczków, sałatka z buraczków, kompot ze śliw lub jabłek.
Podwieczorek: Garść migdałów, figi i banan.
Kolacja: bagietka z serem białym, herbatka z cytryną lub sokiem z malin, pomidor i ogórek zielony.
Wtorek:
Śniadanie: Grahamka z szynką, mleko, jajko na miękko bez soli.
2 śniadanie: Serek homogenizowany truskawkowy, woda z cytryną, bułka z nasionami dyni lub słonecznika.
Obiad: Zupa kalafiorowa, Frytki około 20dag, brokuły, kotlet z indyka duszony.
Podwieczorek: Morele suszone, sok z grejpfruta, cytryny lub pomarańczy (co kto lubi) :), słonecznik.
Kolacja: Musli, Banan i woda niegazowana.
Środa:
Śniadanie: Płatki z mlekiem, jabłko.
2 śniadanie: Bułka z dżemem z aronii lub jagód (smak dżemu dowolny ;D), herbat zielona, banan lub gruszka.
Obiad: Rosół, Kalafior, 2 ziemniaki, kotlet z wołowiny, liść sałaty.
Podwieczorek: Budyń waniliowy, sok, jabłko lub inny owoc.
Kolacja: Grahamka z margaryną, mleko, plasterek serka żółtego, rzodkiewka lub ogórek, albo pomidor. herbata z cytryną lub owocowa szczypta soli do smaku.

Dodaj swoją odpowiedź