Jaki jest wpływ temperatury i wilgotności na przechowywanie surowców ? Proszę zrobić to jak najlepiej i jak najszybciej . Potrzebne jest mi to na jutro . ! ! ! Proszę . 

Jaki jest wpływ temperatury i wilgotności na przechowywanie surowców ? Proszę zrobić to jak najlepiej i jak najszybciej . Potrzebne jest mi to na jutro . ! ! ! Proszę . 
Odpowiedź

 Największą trwałością charakteryzują się środki żywnościowe, które wskutek róż-nych zabiegów technologicznych zmieniły swoją strukturę i właściwości, np. kon-serwy i koncentraty.Najmniej trwałe są surowce, które zachowują cechy organizmów żywych, np. warzywa, owoce, mięso, jaja. Trwalsze są surowce, które częściowo utraciły cechy żywych organizmów, ale zachowały naturalne właściwości, np. niektóre przetwory mleczne, mięsne, zbożowe.

Dodaj swoją odpowiedź