składniki:3 jajka 60g cuktu i szczypta soli90g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia1 kubek jogutu1 puszka brzoskwiń1/2 litra soku z owoców passiflory2 paczki budyniu w proszku, wanilia2 szklanki śmietany kremówki30 g migdałów 2 opakowania (Giotto) Wykonanie : Jaja i cukier utrzeć na puszystą masę, mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie wlać do wysmarowanej tortownicy i temperaturze 180 ° C ok. 10 min-12. piec. (prosty biszkopt)Brzoskwinie pokroic w drobną kostkę. jogurt wlać do ochłodzonego ciasta.Z soku owocowego i soku z brzoskwiń konserwowych (koło .3/4l) ugotować budyń w proszku do kremu dodać kostki brzoskwini i ostudzić.Umieść na podłożu tortu. Można ciasto wykonać jeden dzień wcześniej.Ubić śmietanę, wymieszać z 1 paczką posiekanego Giotto i płatkami migdałów. Umieść na ciasto i udekorować 2 paczkami Giotto jeżeli ma być szybciej można kupić gotowy biszkopt. Smacznego !
Składniki:3 jajka 60g cuktu i szczypta soli90g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia1 kubek jogutu1 puszka brzoskwiń1/2 litra soku z owoców passiflory2 paczki budyniu w proszku, wanilia2 szklanki śmietany kremówki30 g migdałów 2 opakowania (Giotto) Wykonanie : Jaja i cukier utrzeć na puszystą masę, mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie wlać do wysmarowanej tortownicy i temperaturze 180 ° C ok. 10 min-12. piec. (prosty biszkopt)Brzoskwinie pokroic w drobną kostkę. jogurt wlać do ochłodzonego ciasta.Z soku owocowego i soku z brzoskwiń konserwowych (koło .3/4l) ugotować budyń w proszku do kremu dodać kostki brzoskwini i ostudzić.Umieść na podłożu tortu. Można ciasto wykonać jeden dzień wcześniej.Ubić śmietanę, wymieszać z 1 paczką posiekanego Giotto i płatkami migdałów. Umieść na ciasto i udekorować 2 paczkami Giotto jeżeli ma być szybciej można kupić gotowy biszkopt. Smacznego ! Myśle że mam dobrze:)