To łatwe !!! :P Najlepiej kup sobie np. Knorr Nugetsy i tam masz wyjaśnione wszytko jak zrobić. Dip-czasami są w opakowaniu poszukaj w supermarkecie i tam masz np. wymieszać te przyprawy z ketchupem. Filet z kurczaka po krój w małe kawałki zamocz w panierce i smaż na patelni lub w piekarniku. Możesz sobie do tego zrobić frytki. Ja wole ketchup sam bez przypraw zależy jak ty wolisz.Jak się usmaży wyłóż sobie na talerz czy na co tam i masz ewłala (nwm jak się to pisze :D). Smacznego (dobre)!!!!
SKŁADNIKI: 250 g piersi z kurczaka 100 g mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka wody 100 g bułki tartej sól pieprz 300 ml oleju do smażenia WYKONANIE: Piersi z kurczaka dokładnie myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Kroimy je w paski grubości 3 cm i długości ok. 5 cm. Delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Aby przygotować fileciki potrzebujemy 4 talerzy – do pierwszego wsypujemy mąkę, do drugiego jajka roztrzepane z wodą, do trzeciego bułkę tartą, na czwarty będziemy odkładać panierowanego kurczaka. Każdy kawałek kurczaka obtaczamy w mące (nadmiar strzepujemy), jajku i bułce tartej. Odkładamy je na talerz. Na głębszej patelni albo w rondelku rozgrzewamy olej - jego warstwa musi być na tyle gruba, żeby fileciki mogły się w nim zanurzyć. Na dobrze rozgrzany olej ostrożnie kładziemy partiami kurczaka tak, by kawałki nie stykały się podczas smażenia. Jeśli to konieczne, przewracamy je drewnianym szpikulcem (jak do szaszłyków) albo szczypcami kuchennymi. Smażymy na złoto – około 3-4 minut. Usmażone kawałki wyjmujemy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym, który powinien wchłonąć nadmiar tłuszczu. +załącznik zdj.