Proszę o staranne napisanie przepisu na naleśniki po niemiecku. (najpierw wymienić potrzebne składniki, następnie przejść do poprawnie gramatycznego opisu przygotowania) Prosze także, o przetłumaczenie na język polski. :-)

Proszę o staranne napisanie przepisu na naleśniki po niemiecku. (najpierw wymienić potrzebne składniki, następnie przejść do poprawnie gramatycznego opisu przygotowania) Prosze także, o przetłumaczenie na język polski. :-)
Odpowiedź

Przepis na naleśniki (około 10 sztuk dużych ale cienkich): • 150 g mąki • 2 jajka • 250 ml mleka • szczypta soli • woda mineralna lub zwykła woda                masło lub olej roślinny do smażenia Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Przed samym smażeniem dodać do ciasta wodę w takiej ilości aby uzyskać odpowiednią konsystencję ciasta (około 1/2 - 3/4 szklanki). Naleśniki smażyć z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni teflonowej z cienkim dnem, na małej ilości masła lub oleju roślinnego. Rezept für Pfannkuchen (ca. 10 Stück groß, aber dünn): • 150 g Mehl • 2 Eier • 250 ml Milch • Prise Salz • Mineralwasser oder LeitungswasserButter oder Pflanzenöl zum BratenAusführung:Sieben Sie das Mehl, die Eier, Milch und Salz. Mix, mit einem Tuch abdecken und stehen lassen für 30 Minuten. Vor dem eigentlichen Kochwasser hinzufügen, um den Teig in einer Menge, die richtige Konsistenz des Teiges zu erreichen (ca. 1/2 - 3/4 Tasse). Pfannkuchen braten beide Seiten einer heißen Medium mit einem dünnen Teflonpfannenboden, eine kleine Menge Butter oder Pflanzenöl.

Dodaj swoją odpowiedź