Wypisz etapy produkcji naleśników z mięsem.......Kroku  do kroku .....Bardzo Proszę O pomoc daje najlepsze !!!!!!!!!!!!!!!!

Wypisz etapy produkcji naleśników z mięsem.......Kroku  do kroku .....Bardzo Proszę O pomoc daje najlepsze !!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedź

OBRÓBKA WSTĘPNA: - Przesianie mąki i ewentualne usunięcie pozostałości po produkcji - Sparzenie jaj (polanie wrzątkiem jajka celem usunięcia bakterii) - Mycie mięsa, pokrojenie (jeżeli to mieso mielone to nic z tym nie robisz) Wykonać ciasto nalesnikowe i odstawić. OBRÓBKA CIEPLNA: - Umyte i pokrojone mięso lub mielone mieso poddać smażeniu, wystudzić - Zmielenie mięsa - Smażenie nalesników - Nakładanie mięsa na ciasto - Zawijanie nalesników - Upieczenie nalesników  Nie wiem dokładnie jaki masz przepis, ale tak to powinno wyglądać.

Zrobić ciasto naleśnikowe z mąki , proszku do pieczenia , jajka , mleka i szczypty soli . Dobrze wymieszane zostawić na 15 minut by zgęstniało . W tym czasie uciekać cebulę i podsmażyć ją na 1 łyżce oliwy na złoto . Dodać do cebuli bardzo drobno usiekane pieczarki . Smażyć . Wrzucić natkę i mięso . Doprawić solą pieprzem , majerankiem . Zdjąć z patelni . Średniej wielkości patelnię ( najlepiej by służyła nam tylko do smażenia naleśników ) postawić na gazie i mocno rozgrzać . Smarować nabitą na widelec skórką ze słoniny tak by patelnia się natłuściła . Wlewać średniej pojemności chochelkę ciasta i obracając patelnią rozprowadzać je po całym dnie . Postawić patelnie na gazie i usmażyć naleśnik z jednej , a następnie z drugiej strony ( przewracać łopatką gdy ciasto zmatowieje i jest ścięte ). Zdjąć z patelni na talerz . Tak usmażyć pozostałe 5 naleśników . Na każdego kłaść 2 łyżki farszu . Zwijać w kopertę , rulonik , lub rurkę .Podsmażyć na rumiano na maśle bezpośrednio przed podaniem .

Dodaj swoją odpowiedź