Napisz przepis po niemiecku (min 10 zdań ) proszę żeby był on napisany poprawnie gramatycznie . Daje naj najlepszej osobie a każdemu kto napisze pięć gwiazdek .

Napisz przepis po niemiecku (min 10 zdań ) proszę żeby był on napisany poprawnie gramatycznie . Daje naj najlepszej osobie a każdemu kto napisze pięć gwiazdek .
Odpowiedź

Schneiden Sie das Fleisch in Würfel von ca. 1,5 cm. Zwiebel schälen und in Würfel schneiden. Den Knoblauch schälen. In einem großen Topf mit gesalzenem Olivenöl braten die Zwiebeln (5 Minuten jede Minute Rühren), fügen Sie den Knoblauch und braten für eine Minute. Erhöhen Sie Hitze zu hoch und das Fleisch, mit Salz und Pfeffer würzen und allmählich obsmażać jede Minute gerührt wurde. Wenn alle das Fleisch bereits obsmażone ist, fügen Sie in Stücke von Speck in Scheiben geschnitten und Gewürze: Piment, Lorbeer, süß und Paprika und getrockneten Oregano. Fry für ein paar Minuten hin und wieder das Bier Rühren, dann gießen und zum Kochen über eine größere Feuer bringen. Fügen Sie die heiße Brühe, den Topf, auf einem niedrigeren Hitze und kochen für 1 Stunde. Die geschälten und in Scheiben schneiden Möhren und schneiden in halb Scheiben von Pilzen, Püree, Butter, rühren, kochen, mit Salz-Test. Decke und kocht für eine weitere Stunde, bis zartes Fleisch. Um die Sauce Mehl sieben, zu verdicken sowohl direkt durch ein Sieb in den Topf Eintopf, umrühren und zum Kochen bringen. Kochen für weitere 1-2 Minuten. Servieren mit Buchweizen oder Kartoffeln und Salat mit saurer Sahne oder andere Lieblingssalat.ZUTATEN 1 kg Schweineschulter 1-2 Karotten 200 g Champignons 1 Zwiebel 2 Knoblauchzehen 2 EL Olivenöl 200 g magerer Speck 500 ml Weizenbier 250 ml Brühe 1/2 Tasse Tomatenmark, Tomatenpüree 1 EL Butter 1 Esslöffel Maisstärke 1 EL Mehl Gewürze: 3 Piment, 2 Lorbeerblätter, 2 Prisen Salz und Pfeffer Maritime, 1 TL Paprikapulver, 1/2 Teelöffel Paprika-Pulver, halben Teelöffel getrockneter Oregano TIPPS Um unsere Eintopf zu verfeinern, können Sie die italienische Rohessspeck (Pancetta) verwenden, um die deli kaufen, und frische oder gefrorene Pilze.

PRZYGOTOWANIEPodgrzać mleko (ma być dość ciepłe, ale nie gorące), wlać do pojemnika lub miski, dodać pokruszone drożdże, 1 łyżkę mąki i 1 łyżkę cukru. Wymieszać i wstawić do garnka z bardzo ciepłą wodą. Odstawić na około 15 minut do czasu aż drożdże porządnie się spienią. W międzyczasie przesiać mąkę do dużej miski, dodać sól i cukier wanilinowy.Jajko i żółtka utrzeć z pozostałymi 2 łyżkami cukru na białą i puszystą pianę (około 10 - 15 minut ucierania). Do miski z mąką wlać wyrośnięte drożdże i wymieszać drewnianą łyżką. Dodać ubite jajka i wymieszać. Następnie dokładnie wyrobić ciasto (ręką przez około 15 - 20 minut lub odpowiednią końcówką miksera przez 10 - 15 minut). Gdyby ciasto bardzo trudno się wyrabiało, było za gęste, można dodać 2 - 3 łyżki ciepłego mleka. Na koniec wyrabiania ciasto ma odstawać od ręki.Do wyrobionego ciasta dodać roztopione i ostudzone masło oraz spirytus. Zagnieść lub zmiksować ciasto do całkowitego połączenia się składników. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (np. blisko źródła ciepła, bez przeciągów) na około 1 lub 1 i 1/2 godziny, do czasu aż ciasto znacznie zwiększy objętość (najlepiej rośnie w dużych i szerokich miskach).Stolnicę lub blat kuchenny lekko podsypać mąką, wyłożyć ciasto i powygniatać przez około 2 - 3 minuty pozbywając się pęcherzy powietrza. Ciasto rozpłaszczyć na niezbyt duży placek (o wymiarach około 25 x 30 cm i na wysokość około 2 cm), ostrą szklanką o średnicy około 6,5 cm wycinać kółka. Z pozostałego ciasta ulepić kulkę, zagnieść, rozpłaszczyć i powycinać resztę krążków.Krążki rozłożyć równomiernie na stolnicy, przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 - 45 minut do wyrośnięcia. Jeśli chcemy smażyć pączki od razu z nadzieniem, każdy krążek delikatnie rozpłaszczamy na dłoni, w środek kładziemy łyżeczkę nadzienia, zlepiamy brzegi jak w pierożkach i lepimy kulkę.Jeśli pączki będziemy nadziewać po usmażeniu, przekładamy marmoladę do rękawa cukierniczego zaopatrzonego w ostrą i długą końcówkę. Na 15 minut przed końcem wyrastania pączków zaczynamy rozgrzewać olej (najlepiej długo i powoli, w dużym i szerokim garnku) do temperatury 180 stopni. Przygotować 3 talerze wyłożone ręcznikami papierowymi oraz łyżkę cedzakową. Zrobić też lukier: do miski wsypać cukier puder i dodać 1 łyżkę wody, wymieszać, dodać jeszcze więcej wody (stopniowo) aż lukier będzie odpowiednio gęsty. Do lukru można dodać też smażoną skórkę pomarańczową.Wyrośnięte pączki wkładać na odpowiednio nagrzany olej (smażymy partiami, po około 5 pączków jednocześnie) i smażyć przez około 2 minuty z każdej strony. Pączki nie mogą za szybko się rumienić, bo w środku będą jeszcze surowe. Podczas smażenia regulować temperaturę oleju, aby drastycznie nie zwiększała się i nie obniżała.Paczki wyławiać łyżką cedzakową i odkładać na papierowe ręczniki. Smażyć następne pączki jak poprzednio. Po usmażeniu wylać ostudzony olej, nie będzie już potrzebny.Pączki ostudzić i nadziewać marmoladą wciskając głęboko końcówkę szprycy i wyciskając pożądaną ilość nadzienia. Pączki maczać w lukrze (gdy będą jeszcze ciepłe - wówczas lukier ładnie się rozprowadzi) i posypać skórką pomarańczową lub posypać cukrem pudrem (gdy pączki będą ostudzone). 

Dodaj swoją odpowiedź