-250 g Hackfleisch, -1 Ei, -1 kleine Zwiebel -1/2 Brötchen, -1 Knoblauchzehe, -Salz, -Pfeffer -Butter zum Braten 1.Aus dem Hackfleisch und dem Ei eine Masse kneten. 2.Die Zwiebel schälen und feinhaken,das Brötchen in Wasser einweichen und ausdrücken,beides zum Hackfleisch mischen. 3.Den Knoblauch schälen und pressen,mit Salz und Pfeffer zur Fleischmasse geben,abschmecken. 4.Kleine Frikadellen formen und in der heißen Butter von jeder Seite 5 Minuten braten. -250 g mięsa mielonego -1 jajko -1 mała cebula -1/2 bułki -1 ząbek czosnku -sól -pieprz -masło do smażenia 1. Mięso i jajko wymieszać. 2.Cebulę obrać i drobno pokroić,bułkę namoczyć w wodzie a następnie odcisnąć z wody,dodać wszystko do mięsa. 3.Czosnek obrać i przecisnąc przez praskę,z sola i pieprzem dodać do mięsa,spróbować. 4.Małe kotlety formować i smażyć na gorącym maśle po obydwu stronach przez 5 minut. To przepis na KOTLETY MIELONE czyli FRIKADELLEN
Napisz przepis po niemiecku najpierw składniki a potem czynności napisac w podpunktach . A na końcu przetłumaczyc. Daje naj proszę o szybkie odpowiedzi.
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź