225 g pałeczek krabowych surimi, rozdrobnionych na małe kawałeczki 2 duże posiekane pomidory 1 drobno posiekana czerwona cebula1/2 pęczka posiekanej kolendry2 limonki3 papryczki serrano (lub czuszki), drobno posiekane 1 łyżka oliwy z oliwekszczypta soli i pieprzu do smakuSposób przygotowania Przygotowanie: 30min. › +1godz. chłodzenie › Gotowe w: 1godz.30min. Włożyć rozdrobnione surimi do szklanej lub porcelanowej miski. (Tworzywa sztuczne lub metal nie są wskazane.) Wlać oliwę i wymieszać w niej surimi, aż się nią pokryje, a następnie wmieszać kolendrę, cebulę, pomidora i serrano. Na wszystko wycisnąć sok z limonek i dobrze wymieszać. Doprawić dużą ilością soli i pieprzu. Przechowywać w lodówce przez około 1 godzinę przed podaniem. Moim ulubionym daniem są owoce morza. od kilku dni zaczełam je jesć sa bardzo zdrowe i smaczne. Gdy wyjeżdżam na wakacje zawsze zachodzę do sklepu i kupuje je świeże ;) Też was zachęcam ;)
Przepis na sałatkę z owoców morza. Zaproponuj swoim koleżankom i kolegom przepis na sałatkę której głównym składnikiem są owoce morza
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź