Dowiedz się, które produkty mięsne, inne niż wieprzowina, wołowina, baranina i drób są często jadane w różnych krajach świata (np: Chinach, Peru, Szwecji i Kamerunie) Proszę o porządne wykonanie zadania, daję naj, jednowyrazowe zgłaszam ;)

Dowiedz się, które produkty mięsne, inne niż wieprzowina, wołowina, baranina i drób są często jadane w różnych krajach świata (np: Chinach, Peru, Szwecji i Kamerunie) Proszę o porządne wykonanie zadania, daję naj, jednowyrazowe zgłaszam ;)
Odpowiedź

W krajach azjatyckich takich jak właśnie wspomnianie w zadaniu Chinach są jadane mięsa mniejszych zwierząt np. psie lub kocie mięso, ale także mięso szczurze. W Kamerunie ludzie jedzą mięso z dzikich zwierząt takich jak z bawoła czy guźcca. Szwedzi jedzą mięso zwierząt morskich. Najczęściej są to ryby takie jak: łososie i śledzie. Inne często jadane zwierzęta w tym kraju to krewetki, które są mało popularne w dalszych zakątkach świata. Natomiast w Peru ludzie jadają steki z ryb i wołów. W Peru kuchnia ma podobny zwyczaj do tej w Szwecji. Ludzie jadają tam rybie mięso oraz owoce morza chociaż jest to już po za tematem. To co różni mieszkańców Peru i Szwecji to jest właśnie, to że ludzie z kraju Ameryki jedzą ośmiornice. Myślę że pomogłem

Dodaj swoją odpowiedź