- wykorzystywane są w celach dezynfekcyjnych, przedłużających trwałość produktów, - zabezpieczają świeże zbiory przed kiełkowaniem - umożliwiają kontrolę procesu dojrzewania przechowywanych owoców i warzyw
Cukry
Węglowodany (cukry)
1.Skład chemiczny węglowodanów.
Ogrzewając probóke z cukrem zatkaną korkiem z rurą, której wylot umieszczony jest w wodzie wapiennej zaobserwujemy mętnienie wody wapiennej oraz skraplanie się pary wo...
Cukry (Węglowodany)
1.Skład chemiczny węglowodanów.
Ogrzewając probóke z cukrem zatkaną korkiem z rurą, której wylot umieszczony jest w wodzie wapiennej zaobserwujemy mętnienie wody wapiennej oraz skraplanie się pary wodnej na wewnętrznych ścianka...
Ściąga z ekonomii
EKOLOGIA jest złożeniem dwóch greckich słów „oikos” (miejsce życia, występowania) oraz „logos” (nauka). Termin ten oznacza badanie organizmów żywych w miejscu ich przebywania. Badania ekologiczne dotyczą zatem biologii organizmów ...