Pieczesz ciasto nakładasz na nią pieczaeki, dużo sera, szynke i wkładasz do piekarnika. Wyjmujesz i lejesz keczupem Smacznego:)
drożdże [0.5 kostki] mleko [1.5 szklanki] mąka tortowa [0.5 kg] oliwa z oliwek [0.5 szklanki] (opcjonalnie olej) sól [1 łyżka] cukier [1 łyżeczka] oregano [2 łyżki] (i inne przyprawy typu zioła prowansalskie i co kto lubi :)) Mleko zagrzewamy w garnuszku, dodajemy drożdże i mieszamy aż się rozpuszczą. Mleko nie może parować, wystarczy jak będzie letnie. Do miski wsypać wszystkie składniki, dolać mleko z drożdżami i wymieszać łyżką, aż utworzy się kula, albo coś co ją przypomina, ciasto będzie jeszcze zbyt wilgotne, ale unikniemy zaklejenia rąk. Wyrzucamy na stolnicę. Podsypujemy mąką i wyrabiamy, aż nabierze konsystencji (jak mawiał Aleksander Kwaśniewski) "jędrnej kobiecej piersi". xD Po wyrobieniu zostawiamy pod ściereczką na 10-15 minut, a w tym czasie można przygotować składniki na pizzę. Często zdarza mi się wcale nie czekać aż wyrośnie, dłużej niż 5 minut. Piekę na metalowej blasze posmarowanej oliwą, która prędko się nagrzewa i pizza szybko się wypieka. Recepta jest taka, że ciasto jest już dobre kiedy spód się zrumieni, więc wystarczy podważyć i sprawdzić. :) Przepisu na sosy i składniki nie podaję, bo to można zostawić gustowi i zawartości lodówki. :) robiłam wiele razy zawsze wychodzi pyszna:) polecam xd :))