1. Zdrowa żywność jest to żywność która nie zawiera barwników sztucznych i nie zawiera wspomagaczy smakowych, jest zdrowa i naturalnie produkowana przykład: mleko prosto od krowy nie jest wspomagane substancjami które przedłużają przydatność i dłużej jest płynne i nie kwaśnieje,i jest nie zdrowe. Mielo od krowy jest zdrowe bo ma właściwości naturalne takie jak szybsza fermentacja kefirowa, czyli kwaśne mleko ,śmietana . ewentualnie masło które zbija się z śmietany. Tak samo wędliny mamy zdrowsze z własnego uboju i hodowli bydła , nie mają daty bo nie mają w sobie sztucznych składników wspomagających. wędliny własnego wyrobu są zdrowsze i dłużj można je przetrzymywać, susząc je lub mrożąc. 2 . Wszystko co jest ekologiczne , czyli własne wyroby Krowa daje nam , mleko, maślankę, śmietanę, masło i sery , kura jajka i mięso drobiowe bez sztucznych pasz.bydło . mięso wypasane na łąkach ,czyli pasza naturalna . własne ogrody bez nawozów owoce i warzywa są zdrowsze i zawierają bardzo dużo substancji witaminowych. 3.jak wiadomo co kupujemy w sklepach w dzisiejszych czasach? więc kiedyś ludzie nie mięli takiej możliwości aby swojskie wyroby i przetwory kupowało się w sklepach ,jak w dzisiejszych czasach. kiedyś ludność sama wszystko wyrabiała i zdrowo się odrzywiała ,mniejsza była ilość zachorowań na nowotwory i inne schorzenia,dzięki zdrowej ekologicznej żywności , dzisiaj odżywiamy się samymi sztucznymi zamiennikami co bardzo zle wpływa nie tylko na nasz organizm np: otyłość itd ale takrze na zdrowie, powiększyła się ilość zachorowań zatruć przez substancje pomocnicze które zawierają produkty . Nie zdając nawet z tego sprawy jakie to jest szkodliwe.
Potrzebuję w miarę rozwiniętych odpowiedzi na pytania:
1. Co to jest zdrowa żywność?
2. Jaki jest asortyment zdrowej żywności?
3. Jaki wpływ na organizm człowieka ma zdrowa żywność?
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź