Proszę o dobre przetłumaczenie tego przepisu!! Jak najszybciej :)  Tekst w załączniku !!! ps. Jeśli tekst jest mało czytelny a ktoś posiada książkę Wot i My to jest to strona 69 :)

Proszę o dobre przetłumaczenie tego przepisu!! Jak najszybciej :)  Tekst w załączniku !!! ps. Jeśli tekst jest mało czytelny a ktoś posiada książkę Wot i My to jest to strona 69 :)
Odpowiedź

1. Twaróg i masło przetrzeć przez sito. 2. Dodać kwaśną śmietanę, jaja, 300g cukru i wymieszać. 3. Postawić na słaby ogień i mieszać, żeby masa się nie przypaliła. 4. Zagotować i zdjąć z ognia. Szybko schłodzić. 5. Do masy dodać 300-400g cukru, migdały, rodzynki i wanilinę. 6. Masę, która powstała, położyć na sitku (albo prawdziwą formę na babkę wielkanocną) z  wilgotną gazą. Na górze umieścić talerzyk (spodek) z niewielkim ciężarem. Ustawić do lodówki.

Dodaj swoją odpowiedź