Minestrone zupa po włosku. oliwki kroimy na ćwiartki, nastepnie cukinie, wszystko gotujemy w około 1l wody. krewetki podsmażamy na maśle około 5m, dodajemy potem do naszego wywaru. doprawiamy solą i pieprzem. podajemy z oliwa z oliwek
Zapiekanka z owocami morza składniki: 15 sztuk krewetek przyprawa do ryb 250 ml śmietany 18% 200 g fileta z białej ryby 4 ziemniaki 1 łyżka margaryny 1 łyzka posiekanej pietruszki Sposób przygotowania: Obierz ziemniaki, ugotuj. Rozgnieć z margaryną na miękkie purre. Przyprawy wymieszaj ze smietaną. Naczynie żaroodporne nasmaruj tłuszczem. Połóż surowa rybę i krewetki. Zalej śmietaną z przyprawą. na wierzch połóż ziemniaczane purre. Zapiekaj przez 25 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
Zaproponuj przepis na potrawę z roślin uprawianych w krajach śródziemnomorskich i dostępnych tam owoców morza. Danie może być zmyślone.
Zaproponuj przepis na potrawę z roślin uprawianych w krajach śródziemnomorskich i dostępnych tam owoców morza. Danie może być zmyślone....
Zaproponuj przepis na potrawę z roślin uprawianych w krajach śródziemnomorskich i dostępnych tam owoców morza.
Zaproponuj przepis na potrawę z roślin uprawianych w krajach śródziemnomorskich i dostępnych tam owoców morza....
Zaproponuj przepis na potrawę z roślin uprawianych w krajach śródziemnomorskich i dostępnych tam owoców morza.
Zaproponuj przepis na potrawę z roślin uprawianych w krajach śródziemnomorskich i dostępnych tam owoców morza....