Mocne strony -wysoki kapitał zakładowy -nowoczesny wystrój -nowoczesne zaplecze gastronomiczne - wyszkoleni pracownicy -miejscowość turystyczna -brak konkurencji w promilu 300 metrów. -duża sala -klimatyzacja -ogród Słabe strony -nowi na rynku -brak kilientów -nie znana marka na rynku gastronomiczny -duży nakład finansowy na kampanie marketingową -brak doświadczenia właściciela -brak akcyzy na alkohol -brak parkingu -problem z znalezienie dostawców produktów spożywczych do kuchni Zagrożenia -powstanie nowego hotelu z restauracją obok naszej - zmniejszenie liczby turystów w mieście - remont głównie atrakcji turystycznej -likwidacja zakładów przemysłowych w naszej okolicy -kryzys w kraju -podwyższenie podatków -brak zgody na budowę parkingu przy restauracji -bezrobocie Szanse -możliwość dostanie akcyzy na alkohol -budowa placu zabawa oraz miejsca do grillowania w ogrodzie -wzrost turystów zagarnicy -zdobyć stały klientów -współpraca z firmami na obiady pracownicze -rozwój kateringu -obniżka cen na produkty żwynościowe - organizowanie imprez okolicznościowych
Zadanie z PP :)
Otwarcie nowego zakładu gastronomicznego , opisz swoje dobre i słabe strony
W 4 rubrykach :
-mocna strona
-słabe strony
-zagrożenia
-szanse rozwojowe
Wypisac po 8-10 przykładów w kazdej rubryce .
Dziekujee :))
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź