Rezept für Tomatensuppe Przepis na zupe pomidorową. erforderlich: potrzebne: - 25 dkg Fleisch, Knochen (Huhn oder Kalb) - 3 Liter kaltes Wasser - 2 Karotten, Petersilie, - ein Stück Sellerie, eine kleine Lauch - Zinn (220 g) Tomatenmark 30-Prozent. - Teelöffel Fleisch Winiary - Teelöffel fein gehackter Dill - ein Glas dicke saure Sahne - Zucker - Salz - Pfeffer - 25 dag mięsa z kością (kurczaka lub cielęciny) - 3 litry zimnej wody - (2 marchewki, pietruszka, - kawałek selera, mały por) - puszka (220 g) koncentratu pomidorowego 30-proc. - łyżeczka do mięs winiary - łyżeczka drobno posiekanego koperku - szklanka gęstej kwaśnej śmietany - cukier - sól - pieprz Vorbereitung przygotowanie; Waschen Sie das Fleisch in den Topf, gießen Sie kaltes Wasser und kochen. Sobald die Flamme kochen zu reduzieren und die Abdeckung der Topf. Ca. 30 Minuten kochen. Dann fügen Sie die Brühe geben und gespült włoszczyznę geschält, Gemüse, Dill, Salz und eine Prise Pfeffer. Kochen, bis das Fleisch und Gemüse weich sind (ca. 30 mi. Dekokt Stamm und mischen sich mit Tomatenmark. Suppe kochen 3-5 Minuten mehr. Mörtel Sahne und fügen Sie einen Teelöffel Zucker (Dank an ein Gewinn aus der Suppe kosten!). Servieren mit Reis oder Nudeln, bestreut mit Dill oder Petersilie Mięso umyj, włóż do garnka, zalej zimną wodą i zagotuj. Po zagotowaniu zmniejsz ogień, a garnek przykryj. Gotuj około 30 minut. Następnie dodaj do wywaru obraną i opłukaną włoszczyznę, jarzynkę, koperek, sól i szczyptę pieprzu. Gotuj do czasu, aż mięso i jarzyny będą miękkie (około 30 mi. Wywar przecedź i wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Zupę gotuj jeszcze 3-5 minut. Zapraw śmietaną i dodaj łyżeczkę cukru (dzięki temu zupa bardzo zyska na smaku!). Podawaj z ryżem lub makaronem, posypaną koperkiem lub natką pietruszki
Witam potrzebuje przepis na niemiecki.Przepis chce aby był w miare prosty i skladał się z troche ponad 10 zdań i obok żeby była lista skladników. Slownictwo
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź