Napisz przepis na ulubioną potrawę moja ulubiona potrawa to pizza "musi być składniki i przygotowanie tej pizzy" ;) plis potrzebuję na jutro!!!

Napisz przepis na ulubioną potrawę moja ulubiona potrawa to pizza "musi być składniki i przygotowanie tej pizzy" ;) plis potrzebuję na jutro!!!
Odpowiedź

1/2 kg pieczarek opakowanie mozzarelli 30 dag sera żółtego puszka tuńczyka w oleju 1/2 puszki kukurydzy oliwki papryka 1/2 małego słoiczka koncentratu pomidorowego spora cebula 4 ząbki czosnku bazylia oregano sól pieprz  Składniki Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/6 kostki drożdży 1/2 szklanki wody 1/2 łyżeczki cukru sól olej   Czas przygotowania: 60 minutMąkę przesiej do miski, a następnie dodaj sól. W 1/2 szklance wody rozpuść drożdże. Dodaj cukier i dokładnie wymieszaj. Całość przelej do miski. Dokładnie wymieszaj, tak aby powstał okrągły placek. Jeśli ciasto będzie zbyt luźne możesz dodać odrobinę mąki. Dodaj dwie łyżki oleju i ponownie wymieszaj. Ciasto powinno pozostać pulchne. Na koniec przykryj miskę ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 15-20 minut. W tym czasie możesz obrać pieczarki, pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni z dodatkiem oleju. Zabierz się również za przygotowywanie pozostałych składników: mozzarellę pokrój w plastry, podobnie zrób z cebulą, oliwkami i czosnkiem. Paprykę umyj, pozbądź się nasionek ze środka, a następnie pokrój w kostkę. Zetrzyj ser żółty.Na blaszkę posypaną mąką, wyłóż ciasto. Je również możesz nieco oprószyć, tak aby nie przyklejało się w czasie wałkowania lub rozciągania palcami. Gdy zakryje całą blaszkę, posmaruj je sosem. Do jego przygotowania użyj koncentratu pomidorowego, odrobiny wrzątku, bazylii, oregano, soli oraz pieprzu. Na posmarowane ciasto połóż kawałki mozzarelli. Następną warstwę mogą stworzyć pieczarki. Kolejna to piórka cebuli, pokrojony na plasterki czosnek i oliwki. W dalszej kolejności dodaj tuńczyka. Po nim przychodzi pora na kukurydzę i paprykę. Całość jeszcze raz dopraw oregano, bazylią, solą i pieprzem, a na koniec posyp startym serem.Pizza powinna się piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 15 minut.

3szklanki maki 50g drozdzy (poł kostki) szklanka letniej wody łyzka oleju szczypta soli szczypta cukru NADZIENIE 300g kiełbasy 1 papryka 3 ogorki 1 pomidor 300g sera żółtego oregano,bazylia,tymianek keczup      (moga byc tez według własnego uznania) Ciasto; do miski wsypujemy make z sola,wlewamy olej.w szklance letniej wody rozpuszczamy drozdze i cukier wlewamy do maki wyrabiamy ciasto.odstawiamy w cieple miejsce ,az podwoi objetosc wyrosniete ciasto ponownie wyrabiamy i wykladamy na blache posmarowana olejem. kielbase,papryke ogorki i pomidora kroimy w kostke ser scieramy na tarce . Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto smarujemy keczupem i wykladamy farsz. posypujemy seremi ziolami, dodajemy keczup. wkladamy do piekarnika pieczemy 30 minut.

Dodaj swoją odpowiedź