A może spaghetii? Składniki: 70- 80 dag mięsa mielonego wołowego lub wołowo- wieprzowego 1 cebula 2 puszki pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju bazylia sól pieprz czarny mielony Sposób przygotowania: Cebulę siekamy w drobną kosteczkę. W garnku rozgrzewamy olej. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i podduszamy ją do miękkości z odrobiną soli. Gdy cebulka będzie miękka, wówczas dodajemy mięso mielone i podduszamy. Pomidory z puszki rozdrabniamy widelcem lub przy użyciu blendera. Dodajemy je do mięsa i całość gotujemy przez kilkanaście minut. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy, jeśli uznamy, że przydałoby się wzmocnić smak pomidorów i kolor sosu. Następnie dodajemy roztarte ząbki czosnku, zioła oraz sól i pieprz do smaku. Podajemy z ugotowanym makaronem. Mam nadzieję, że pomogłam.
Napisz przepisz na swoją ulubioną potrawę. W moim przypadku może to być np. Kotlet schabowy.
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź