Obniża poziom cholesterolu, poprawia wygląd skóry - zmniejsza trądzik, uelastycznia skórę, przeciwdziała tworzeniu się zmarszczek, chroni przed chorobami cywilizacyjnymi. Najwięcej witaminy E dostarczają nasiona i orzechy (np. pestki dyni i słonecznika, orzechy laskowe i ziemne, migdały), a także masło orzechowe, oleje roślinne, płatki zbożowe, ryby. :)
-zboża -groszek- -liście zielone warzyw -mleko -masło -jaja -ser -oleje roslinne Wspomaga organizm przed mrozem,opóźnia procesy starzenia,posiada przeciwutleniacze,delikatnie poszerza naczynia krwionosne,zapobiega niedokrwieniu serca oraz zawałowi,leczy blizny po oparzeniach,łagodzi objawy menopauzy Niedobory:starzenie skóry,dystrofia,bezpłodność ,osłlabienie wzroku,zaburzenia neurologiczne,złe gojenie ran ,niedokrwistośc u niemowlat i dzieci