Jaka jest różnica w planowaniu produkcji w zakł gastro typu otwartego i zamkniętego. Jakimi umiejętnościami powinni wykazać się pracownicy gastronomii, aby usprawnić pracę?

Jaka jest różnica w planowaniu produkcji w zakł gastro typu otwartego i zamkniętego. Jakimi umiejętnościami powinni wykazać się pracownicy gastronomii, aby usprawnić pracę?
Odpowiedź

W zakładach otwartych produkcja jest planowana na podstawie rotacji ludzi przychodzących do zakładu ( zazwyczaj wygląda to tak, że w dni robocze produkcja jest mniejsza z tego względu, że w tedy przychodzi mniej ludzi niż w czasie weekendu). W zakładach zamkniętych natomiast, produkcja każdego dnia wygląda tak samo, czy to świątek piątek, nie ma znaczenia. Wszystko jest tam wyliczone wg wykupionych karnetów więc nie może być czegoś za mało, czy za dużo. Aby usprawnić pracę w gastronomii trzeba wykazać się: - kreatywnością - zdolnością do szybkiej organizacji - prędkością a zarazem dokładnością w wykonywaniu pracy

Dodaj swoją odpowiedź