Potrzebuję przepisy niemieckich tradycyjnych potraw (np. golonka po bawarsku ) lub inne. Napisane w j. niemieckim przetłumaczone na polski. bardzo prosze o pomoc

Potrzebuję przepisy niemieckich tradycyjnych potraw (np. golonka po bawarsku ) lub inne. Napisane w j. niemieckim przetłumaczone na polski. bardzo prosze o pomoc
Odpowiedź

Zutaten: Für 4 Personen - 2 Schweinaxen - Salz, Pfeffer - 1 Zwiebel - Kümmel - 3 Äpfel - ½ Liter Wasser - ¼ Liter Bier - 600 g. Sauerkraut - 300 g Champignons - 100 g Butter  75 g Schmalz - 3 Zwiebe - Gewürznelke, Wacholderbeere, Majoran, Salz przepis po polsku Skadnik - 2 tylne golonki wieprzowe - Sól, pieprz - 1 duża cebula - kminek  3 jabłka - ½ litra wody - 1/4 l piwa - 600 g. kiszonej kapusty - 300 g pieczarek bez ogonków - 100 g masła  75 g smalcu - 3 cebule - goździk, jagody jałowca, majeranek, sól.  Golonki umyj, osusz, . Natrzyj solą i pieprzem, odstaw na 3 godziny. Golonki ułóż w brytfannie, podlej wrzącą wodą i piecz 2 godziny w temp. 200°C. Podczas pieczenia  polewaj je sosem z dna brytfanny . Jeśli sosu jest mało, możesz dolać trochę wody. Po godzinie pieczenia dodaj kminek i pokrojoną na ćwiartki cebulę. Po 2 godzinach zwiększ temperaturę piekarnika do 250°C i piecz 30 minut, polewaj golonki piwem .

Dodaj swoją odpowiedź