Mąkę,mąkę ziemniaczana i migdały mieszamy z proszkiem do pieczenia. Miękką Kasię ucieramy z cukrem pudrem. Następnie dodajemy po 1 jajku. Cały czas ucierając mikserem dosypujemy powoli mąki, aż ciasto będzie puszyste i gładkie. Truskawki myjemy i odsączamy na papierowym ręczniku. Następnie usuwamy szypułki i kroimy na połówki. Przygotowujemy tortownice o średnicy 25 cm. Smarujemy ją Kasia i posypujemy bułka tartą. Ciasto przekładamy do tortownicy i wciskamy w nie połowę truskawek, resztę układamy na wierzchu ciasta. Wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy w 50-60 minut (do momentu, aż włożony w ciasto drewniany patyczek po wyjęciu nie będzie oblepiony ciastem). Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Temperatura 180°C Czas pieczenia 50-60 minut Mehl, Kartoffelmehl und Mandeln, die wir mit Backpulver mischen. Weiche Kasia mit Puderzucker vermischen. Dann fügen Sie 1 Ei. Alle Zeit Ucierając Dosypujemy Mischer langsam Mehl bis der Teig flaumig und glatt ist. Erdbeeren waschen und auf das Papierhandtuch zurückziehen. Dann die Stiele entfernen und in Hälften schneiden. Wir sind Tortownice mit einem Durchmesser von 25 cm. legen und mit Semmelbrösel streuen. Legen den Teig in die Springform Wanne und Presse in der Hälfte der Erdbeeren, der Rest bilden auf Teig. Einfügen auf 180 ° c Ofen und Backen 50-60 Minuten (bis der eingefügte in Kuchen, den Holzstab heraus nicht wird Kuchen tannenzweig) erhitzt. Gebackene Teig mit granuliertem Puderzucker.Die Temperatur von 180 ° c, Backzeit 50-60 Minute
Napisz przepis na wybrane ciasto, napisz je po polsku a po tym po niemiecku. Pomocy
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź