1.PIEPRZNIK: -grzyby mikoryzowe. -ich cechą jest łagodne połączenie trzonu i kapelusza -grzyb jest jadalny 2. Borowik szlachetny: -wysokość od 5 do 20 cm. - grubość od 1,5 do 10cm. -miąższ ma kolor biały zwykle kremowy lub piaskowy 3.MUCHOMOR CZERWONY : -jego kapelusz ma średnicę ok.20 cm. -miąższ biały - grzyb jest trujący 4.MUCHOMOR NARCYZOWY: -blaszki są białe i gęsto ustawione -trzon a wysokość do 14 cm -grubość trzonu do 2 cm. 5.PURCHAWKA: -podczas dojrzewania brązowieją -trzony płonne -rzadko rosną na martwym drzewie 6.MUCHOMOR JADOWITY: -kapelusz ma średnicę od 6 do 10 cm -blaszki ma białe ,gęsto ustawione -trzon ma wysokość od 8 do 12 cm. PS . mam nadzieję ,że pomogłam.
Opisz 6 dowolnych grzybów w punktach conajmniej 3-4 punkty PS Nie piszcie o muchomorze sromotnikowym i napiszcie oczywiście o pieprzniku. Sos
Opisz 6 dowolnych grzybów w punktach conajmniej 3-4 punkty PS Nie piszcie o muchomorze sromotnikowym i napiszcie oczywiście o pieprzniku. Sos...