A- Żyto Zastosowanie: do produkcji mąki z której mamy pieczywo, w kosmetyce, do produkcji lekarstw, a także pasze dla zwierząt gospodarskich. B- Owies Zastosowanie: w przemyśle piekarniczym mąka, płatki i wyroby cukiernicze, kosmetyki i lekarstwa, pasza dla zwierząt C- Pszenica Zastosowanie: przemysł spożywczy i cukierniczy ( mąka , pieczywa), kosmetyka (szampony i balsamy), lekarstwa( maści , tabletki), pokarm dla zwierząt gospodarskich. D- Jęczmień Zastosowanie : piekarnictwo ( mąka a z niej pieczywo,płatki), kosmetyki i lekarstwa, pasza dla zwierząt.
Rozpoznaj zboża przedstawione na fotografiach Wpisz ich nazwy i Podaj główne sposoby wykorzystania tych roślin przez człowieka
Rozpoznaj zboża przedstawione na fotografiach Wpisz ich nazwy i Podaj główne sposoby wykorzystania tych roślin przez człowieka...
Rozpoznaj zboża przedstawione na fotografiach.Wpisz ich nazwy i podaj główne sposoby wykorzystania tych roślin przez człowieka: D NAZWA:? ZASTOSOWANIA? DAM NA NAJ
Rozpoznaj zboża przedstawione na fotografiach.Wpisz ich nazwy i podaj główne sposoby wykorzystania tych roślin przez człowieka: D NAZWA:? ZASTOSOWANIA? DAM NA NAJ...