1. Zmień ułamki na liczbę 12%; 4,5%; 148%; 0,2%; 235%; 2. Zmień ułamki na procenty 0,2; 0,0046; 0,16; pięć szesnastych; dwadzieścia cztery piąte; trzydzieści pięć ósmych; 3. Zmień promile na procenty 20; 8; 0,3; 426; 5,2 (wszystko w promilach) 4.
1. Zmień ułamki na liczbę
12%; 4,5%; 148%; 0,2%; 235%;
2. Zmień ułamki na procenty
0,2; 0,0046; 0,16; pięć szesnastych; dwadzieścia cztery piąte; trzydzieści pięć ósmych;
3. Zmień promile na procenty
20; 8; 0,3; 426; 5,2 (wszystko w promilach)
4. Zmień procenty na promile
20%; 5%; 0,4%; 128%; 0,007%
5. Zmień ułamek na promile
0,007; 0,0052; 0,02; 0,063; 0,00349;
6. Spośród jabłek zebranych w sadzie 23% zakwalifikowano do gatunku 1, 34%- do gatunku 2, a pozostałe do gatunku 3. Jaki procent zbioru jabłek stanowiły jabłka 3 gatunku?
Proszę o jak najszybszą odpowiedź.