Napisz po niemiecku przepis na Bratäpfel. Będę bardzo wdzięczny za pomoc!

Napisz po niemiecku przepis na Bratäpfel. Będę bardzo wdzięczny za pomoc!
Odpowiedź

Zutaten Portionen: 4 4 sauer, grüne Äpfel 110 g (1/2 Glas.) Brauner Zucker 4 EL Butter 2 Teelöffel gemahlener Zimt Herstellungsverfahren Zubereitung: 15 Min. > Kochen: 15min. > Fertig in: 30 Minuten. Backofen auf 175 ° C Ausgehend von den oben Apfel Hohlkerne, einen Hohlraum in einem Apfel zu verlassen. Warten Sie nicht bis unten geschnitten. Für jeden Apfel zum 2 EL brauner Zucker und 1 EL Butter. Legen Sie in einem flachen Auflaufform und mit Zimt bestreuen. Im vorgeheizten Ofen für 15 Minuten, bis der Zucker anfängt zu karamellisieren, und die Äpfel weich sind. Po polsku: Składniki ilość porcji: 4 4 kwaśne, zielone jabłka110 g (1/2 szkl.) cukru brązowego4 łyżki masła2 łyżeczki cynamonu mielonego Sposób przygotowaniaPrzygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. Nagrzać piekarnik do temperatury 175°C.Zaczynając od góry jabłka wydrążyć gniazda nasienne, zostawiając wgłębienie w jabłku. Nie przecinać aż do spodu. Do każdego jabłka nakładać po 2 łyżki brązowego cukru i 1 łyżkę masła. Włożyć do płytkiego naczynia żaroodpornego i posypać cynamonem.Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut, aż cukier zacznie się karmelizować, a jabłka zmiękną.

Dodaj swoją odpowiedź