Mam tu taką tabelkę są tu składniki odżywcze białka tłuszcze cukry. W każdym z nich muszę opisać główne funkcje najczęściej stosowany podział źródła i uwagi.Od was oczekuje tylko uwag PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC

Mam tu taką tabelkę są tu składniki odżywcze białka tłuszcze cukry. W każdym z nich muszę opisać główne funkcje najczęściej stosowany podział źródła i uwagi.Od was oczekuje tylko uwag PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC
Odpowiedź

Uwagi do : BIAŁEK : z racji tego że pełnią mnóstwo niezwykle ważnych ról to jako ostatnie w organizmie są podczas długotrwałego głodu zużywane przez organizm co gdy ten głód się nie przerwie prowadzi do śmierci organizmu. TŁUSZCZE: są bardzo nam potrzebne ale nie wszystkie, bo tłuszcze trans są bardzo szkodliwe i w dużej mierze przyczyniają się do powstawania nowotworów. CUKRY: nadmierne spożywanie cukrów prostych prowadzi do poważnych chorób tj cukrzyca, otyłość, utajone niedożywienie Mam nadzieję że o takie uwagi chodziło, pozdrawiam.

Dodaj swoją odpowiedź