Wyobraź sobie , że jesteś kierownikiem restauracji hotelowej. Zastanów się w jakie produkty zaopatrzysz magazyn. Sporządź listę przyczyn, które sprawiają, że różni goście mogą mieć odmienne preferencje konsumpcyjne. lista Przyczyn | Preferencje 1......

Wyobraź sobie , że jesteś kierownikiem restauracji hotelowej. Zastanów się w jakie produkty zaopatrzysz magazyn. Sporządź listę przyczyn, które sprawiają, że różni goście mogą mieć odmienne preferencje konsumpcyjne. lista Przyczyn | Preferencje 1...................... 1....................... 2..................... 2...................... itd do 8...................... 8.....................
Odpowiedź

1. Preferencje: produkty bezmięsne, przyczyny: osoby odwiedzające hotelową restaurację mogą być wegetarianami, co za tym idzie będą doceniać potrawy, które nie zawierają produktów pochodzenia zwierzęcego. Przyczyną wegetarianizmu u różnych osób może być różna, np. miłość do zwierząt. 2. Preferencje: zdrowa żywność, przyczyny: są ludzie, którzy mają obsesję na punkcie zdrowej żywności i nie wyobrażają wziąć do ust czegoś, co ma jakieś barwniki bądź konserwanty. 3. Preferencje: kuchnia dietetyczna, przyczyny: osoby na diecie nie powinny jej przerywać, dlatego dobrze, jeżeli restauracja będzie miała w swojej ofercie dania niskokaloryczne. 4. Preferencje: kuchnia azjatycka, orientalna, przyczyny: niektórzy ludzie bardzo lubią eksperymenty, a podróże są do tego idealnym momentem, poza tym przyjmując gości z różnych rejonów świata, trzeba mieć na uwadze, ze gość z Japonii może woleć swoje tradycyjne sushi niż pierogi z serem. 5. Preferencje: fast-food, przyczyny: jest to szybka forma posiłku, którą niektórzy preferują, gdy nie mają czasu czekać na wykwintne danie, którego przygotowanie będzie trwało stanowczo za dużo. 6. Preferencje: kuchnia meksykańska, przyczyny: są ludzie, którzy zdecydowanie lubią ostre potrawy i nie zadowolą się czymś nijak w smaku, przyczyną tego może być kultura. 7. Preferencje: kilka rodzajów danych potraw, przyczyny: nie każdy lubi konkretne dodatki do dania, dobrze jeżeli restauracja daje możliwość wyeliminowania, dodania lub zamiany jakiegoś składnika. 8. Preferencje: kuchnia bezglutenowa, przyczyny: coraz częściej można spotkać ludzi, którzy są na takiej diecie z przekonania, że gluten jest szkodliwy ze względu na pogarszającą się jakość, np. pszenicy.

Dodaj swoją odpowiedź