Sernik Wiedeński • ciasto: 22,5 dag margaryny 30 dag mąki (krupczatka + tortowa) 15 dag cukru 6 jajek 2 łyżeczki proszku kakao (3 łyżki) Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodawać mąkę wymieszaną z kakao przesiewając przez sitko. Na końcu dodać proszek i delikatnie wymieszać z ubitymi białkami. • ser: 1,5 kg sera (najlepiej mielony JANA) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka margaryny 8 jajek l łyżeczka proszku do pieczenia rodzynki skórka pomarańczowa olejek śmietankowy cukier (3/4 szklanki) Margarynę utrzeć na pulchną masę, dodawać po łyżce zmielonego sera z ziemniakami, po łyżce cukru, jednym żółtku, ucierać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek, bakalie i wymieszać.Piec godzinę w temp. 190 stopni. Smacznego.
potrzebuje przepis na sernik kto pierwszy dostasie dzieki i najlepsza osobe
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź