Potrzebuję Przepis Na Tort Urodzinowy Po Niemiecku . Było By Dobrze, Gdyby Było Po Niemiecku I Po Polsku .   Proszę O Szybką Odpowiedź . Potrzebuje To Na DZISIAJ .  

Potrzebuję Przepis Na Tort Urodzinowy Po Niemiecku . Było By Dobrze, Gdyby Było Po Niemiecku I Po Polsku .   Proszę O Szybką Odpowiedź . Potrzebuje To Na DZISIAJ .  
Odpowiedź

 Mój ToTR   skladniki: biszkopt okragly najlepiej 3 wartwowy(czarny) kakao granulowane smietana 30%( ok litra) smietan-fix 5 lyzeczek kawy rozpuszczalnej badz 2 lyzeczki zwyklej pol kubka wody cukier wanilinowy x 2 cukier puder wykonanie pazysz cala kawe z cukrem wanilinowym jednym w polowiek kubka wody. czekajac az wystygnie ubijasz smietane - cala smietana do miski i ubijasz, dodajesz cukier + cukier wanilinowy, ubijasz znowu ,dodajesz smietan-fix. bierzesz tace czy cos na czym ciasto ma stac na stole, ukladasz na tym pierwsza warstwe biszkoptu, polewasz kawa tak aby dobrze nasaczyc nakladasz smietane i posypujesz kakao, kladziesz nastepna warstwe biszkoptu, polewasz kawa, smietna, kako i onstatnia warstwa, kawa, smietana, kakao   Smacznego            meinen Kuchen Zutaten: Runder Schwamm vorzugsweise 3 wartwowy (Schwarz) granulierte Kakao 30% Creme (etwa ein Liter) Creme-fix 5 Teelöffel Instant-Kaffee oder 2 Teelöffel gewöhnliches halbe Tasse Wasser Vanillezucker x 2 Sandzucker Ausführung pazysz Zoll Kaffee mit Zucker in polowiek wanilinowym eine Tasse Wasser. Warten auf das kühle Schlagsahne - Zoll-Creme in eine Schüssel geben und schlagen, Zucker + Vanillezucker, Schlagsahne wieder, Sahne-fix. Tabletts oder etwas, das Sie nehmen, was hat sich zu einem Kuchen auf den Tisch, legte auf der ersten Schicht von Biskuit, gießen Sie den Kaffee so sind großzügig setzen mit Sahne bestreichen und mit Kakao, Put noch eine Schicht Biskuit, gießen Sie den Kaffee, smietna, Kako und onstatnia Schicht, Kaffee, Sahne, Kakao genießen                               LICZĘ NA NAJ :0 SAMA PISAŁAM      

Polska wersja: Tort z brzoskwiniami: Składniki:  Biszkopt: 6 jajek (w temperaturze pokojowej) oddzielnie żółtka i białka, 2 szklanki cukru pudru, 2/3 szklanki mąki pszennej, 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej. Masa: 500 gramów sera mascarpone, 500 mililitrów dobrze schłodzonej śmietany kremowej do deserów 36% , 1 szklanka cukru pudru. Przełożenie: 1 duża puszka brzoskwiń w zalewie, 1/2 szklanki zmiksowanej konfitury brzoskwiniowej. Nasączenie: 4 łyżki syropu brzoskwiniowego, 2 łyżki likieru brzoskwiniowego, 5 łyżek zaparzonej i ostudzonej zielonej herbaty, 2 łyżki soku z cytryny lub limonki. Dekoracja: 50 gram białej czekolady  Przygotować tortownicę z odpinaną obręczą o średnicy 24 centymetrów. Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tortownicę dokładnie posmarować masłem i wysypać bułką tartą lub otrębami. Biszkopt: żółtka ucierać z połową cukru pudru przez około 7 - 8 minut, aż powstanie puszysta i gęsta masa. W drugiej misce ubijać białka z resztą cukru pudru przez około 7 - 8 minut, aż powstanie lśniąca piana (nie będzie idealnie sztywna). Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiać dwukrotnie (z wysoka) do oddzielnej miski i dokładnie wymieszać. Połączyć żółtka z białkami za pomocą szpatułki, wykonując kilka lub kilkanaście delikatnych ruchów. Następnie do masy przesiać 1/3 ilości mąki i bardzo delikatnie połączyć szpatułką, nie niszcząc ubitej piany. Wsypać kolejną 1/3 mąki i znów delikatnie połączyć, to samo zrobić z pozostałą mąką. Masę wyłożyć do przygotowanej formy, wyrównać wierzch. Ustawić na kratce w nagrzanym piekarniku i piec przez 40 minut. Po upieczeniu odrobinę uchylić piekarnik i odczekać 3 minuty, następnie uchylić drzwiczki jeszcze bardziej i odczekać kolejne 3 minuty. Stopniowo studzić, wysuwając kratkę z biszkoptem na zewnątrz. Biszkopt dokładnie ostudzić przed pokrojeniem, można przygotować dzień lub dwa dni wcześniej. Masa: zimną śmietankę do deserów ubić na bardzo sztywną pianę razem z cukrem pudrem. Delikatnymi ruchami szpatułki wymieszać ją z serem mascarpone. Wstawić do lodówki do czasu przełożenia. Przygotować przełożenie: odłożyć jedną połówkę brzoskwiń, a resztę wyjąć z zalewy i pokroić w kostkę. Wymieszać z konfiturą brzoskwiniową, odstawić. Przygotować nasączenie: w małej miseczce wymieszać syrop brzoskwiniowy, likier, zieloną herbatę i sok z cytryny lub limonki. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika, ustawić na kratce. Po całkowitym wystudzeniu odciąć chrupiący wierzch, pokruszyć go i zachować do posypania boków. Biszkopt przekroić na 3 poziome blaty, zachowując okruszki. Dolny krążek położyć na paterze, wyłożyć połowę przełożenia (brzoskwiń razem z konfiturą i powstałym sokiem) i skropić 1/3 ilości nasączenia. Wyłożyć 1/3 ilość masy mascarpone i przykryć drugim (środkowym) krążkiem. Skropić go 1/3 nasączenia, ułożyć resztę brzoskwiń i 1/3 masy. Przykryć ostatnim, górnym krążkiem, skropić go resztą nasączenia. Wierzch i boki pokryć ostatnią częścią masy. Boki tortu obłożyć (dłonią) pokruszonym wierzchem tortu i okruszkami z przekrojenia. Wierzch udekorować pokrojoną na plasterki połówką brzoskwini i wiórkowaną (za pomocą obieraczki do warzyw) białą czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Tort najlepiej zrobić dzień przed podaniem i trzymać w lodówce, aby masa dokładnie zastygła, biszkopty nabrały nieco wilgoci i wszystkie smaki się połączyły. Niemiecka wersja: Kuchen mit Pfirsichen: Zutaten:  Biskuit: 6 Eier (Raumtemperatur) getrennt Eigelb und Eiweiß, 2 Tassen Kristallzucker, 2/3 Tassen Mehl, 2/3 Tasse Kartoffelmehl. Gewicht: 500 Gramm Mascarpone, 500 ml gut gekühlte Desserts, Sahne, Creme auf 36%, 1 Tasse Puderzucker. Übersetzung: 1 große Dose Pfirsiche in der Marinade, mischt 1/2 Tasse Pfirsich-Marmelade. Langfristig: 4 Esslöffel Sirup Pfirsich, 2 EL Pfirsichlikör, 5 EL gebraut und grüner Tee, 2 EL Zitronensaft oder Limonensaft gekühlt. Dekoration: 50 g weiße Schokolade Bereiten Sie die Kuchenform mit abnehmbarem Rand Durchmesser von 24 Zentimetern. Zubereitung: Den Backofen auf 180 Grad. Sorgfältig mit Butter Backform und mit Semmelbröseln bestreuen oder Kleie zu verbreiten. Schwamm: Eigelb mit halbes Pfund Puderzucker für ca. 7 - 8 Minuten, bis eine flauschige und dichte Masse. In einer anderen Schüssel den Rest des Proteins mit Puderzucker für ca. 7 - 8 Minuten, bis eine glänzende Schaum (wird nicht vollkommen starr sein). Weizenmehl und Kartoffelmehl zweimal (von oben) in einer separaten Schüssel gesiebt und gründlich mischen. Kombinieren Sie die Eigelbe mit dem Protein mit einem Spatel, die Durchführung eines Dutzend oder so feine Bewegungen. Dann sichten die Masse von 1/3 des Mehls und kombinieren Sie vorsichtig mit einem Spatel, nicht zu zerstören geschlagene Schaum. Gießen Sie ein weiteres Drittel aus Mehl, und wieder sanft zu kombinieren, das Gleiche tun mit dem restlichen Mehl. Das Gewicht in die vorbereitete Form legen, oben einebnen. Auf einem Kuchengitter in den vorgeheizten Ofen und backen Sie für 40 Minuten. Nach dem Backen beiseite stellen einen kleinen Ofen und warten Sie 3 Minuten, dann beiseite stellen Sie die Tür und warten noch weitere 3 Minuten. Langsam abkühlen, Schiebe-Schachtel mit Löffelbiskuits auf der Außenseite. Rührkuchen kühlen gründlich vor dem Schneiden können Sie bereiten einen Tag oder zwei Tage früher. Gewicht: kalte Sahne zum Nachtisch Peitsche zu sehr steif mit Puderzucker bestreuen. Subtilen Bewegungen des Spatels mischen Sie es mit Mascarpone. Kühlschrank stellen, bis das Zahnrad. Bereiten Getriebe: Legen Sie eine Hälfte der Pfirsich, und den Rest aus Öl und in Würfel schneiden. Mischen Sie mit Pfirsich-Marmelade und beiseite stellen. Bereiten Sättigung: In einer kleinen Schüssel mischen Sirup, Likör, Pfirsich, grünem Tee und Zitronensaft oder Limettensaft. Entfernen Sie den gebackenen Biskuit aus dem Ofen, auf dem Gitter gesetzt. Nach dem vollständigen Erkalten, schneiden Sie den oben knusprig, zerfallen sie und halten, um die Seiten bestreuen.Schneiden Sie den Biskuit in 3 horizontale Tops, halten Krümel. Die untere Scheibe auf paterze platziert, legte den halben Gang (mit Pfirsich-Marmelade und der daraus resultierenden Saft) bestreichen und mit 1/3 der Sättigung. Spread-1/3 der Menge an Gewicht Mascarpone und decken mit dem zweiten (mittleren) Album. Drizzle mit ihm dritter Einweichen, platzieren Sie den Rest der Pfirsiche und 1/3 Gewicht. Deckel mit dem letzten, der obere Riemenscheibe, streuen Sie den Rest mit einweichen. Die Oberseite und die Seiten, um den letzten Teil der Masse bedecken. Die Seiten des Kuchens Wrap (Hand) auf der Oberseite des Kuchens und Crushed Krümel przekrojenia. Dekorieren Sie Tops in Scheiben geschnitten Pfirsich halbieren und Chips (mit einem Gemüseschäler) weißer Schokolade. In den Kühlschrank für mehrere Stunden und vorzugsweise über Nacht. Torte am besten am Tag vor Portion gemacht und im Kühlschrank aufbewahren, um gründlich gefrorene Masse, Kekse haben sich ein bisschen von Feuchtigkeit und all die Aromen miteinander zu verschmelzen. Mam nadzieję, że pomogłam i liczę na naj ;)  

Dodaj swoją odpowiedź