Przygotujemy na technice ciasta bez pieczenia. Macie jakieś przepisy na ciasto krówkowe z 2 jajek

Przygotujemy na technice ciasta bez pieczenia. Macie jakieś przepisy na ciasto krówkowe z 2 jajek
Odpowiedź

2 duze opakowania herbatnikow  mala puszka gotowej masy krówkowej  1/2 l kremówki   1/3 tabliczki mlecznej czekolady  3 szkl mleka  2 jaja  4 łyzki maki pszennej  5 łyzek maki ziemniaczanej  1/2 kostki masla  pol szkl cukru     wyłozyc spod ciasta herbatnikami , mase podgrzac aby latwo bylo ja rozprowadzic na waflu . polane przykryc herbatnikami  przygotowac budyn ; 1 szkl mleka zmiksowac z makami i jajkami  , 2 szkl mleka ugotowac z cukrem na gotujace mleko wlac mączaną mieszankę która przygotowałac przed chwila . ugotowac budyn . do budyniu ugotowanego wkrecic maslo  goracym budyniem polac herbatniki i przykryc znowu herbatnikami . odczekac az budyn wystygnie i  ubic kremowke na sztywno i przykryc herbatniki udekorowac czekolada i wlozyc do lodowki 

Ciasto miodowe przełożone masą budyniową i krówkową oraz posypane orzechami. Bardzo smaczne, słodkie i sycące. Pomimo tego, moja koleżanka obdarowana sześcioma kawałkami zjadła je z mężem na jedno posiedzenie :). Jedyną jego wadą jest to, że musimy na jego konsumpcję niestety poczekać ok. 3- 4 dni. Na początku jest twarde i kruche (ale i takie podjadałam). Z czasem mięknie i robi się rozpływające w ustach. Do tego czasu, najlepiej nie trzymać go w lodówce tylko w chłodnym miejscu (szybciej zmięknie). Później można już go włożyć do lodówki. Przepis dostałam od koleżanki Ani. Składniki: Ciasto miodowe: 500g mąki pszennej250g margaryny½ szklanki cukru (= 100g)2 jajka2 płaskie łyżeczki sody2 łyżki płynnego miodu2 łyżki wody Masa budyniowa: 3 niepełne szklanki mleka (dałam 550ml)¾ szklanki cukru (= 150g)1 budyń waniliowy bez cukru1 żółtko1 kopiata łyżka mąki pszennej (15g)1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej (15g)250g masła Źródło: przepisy z internetu

Dodaj swoją odpowiedź